Suositut tekstit

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Aluksi

Aluksi, ihan niin kuin on juhlissa tapana, juodaan alkumalja. Ranskalainen mustaherukkaviini on siihen oiva valinta. Mustaherukat ovat lempimarjojani, punaviinit lempijuomiani ja konjakki sopii niiden kummankin kanssa kuin nenä päähän.

Ranskalainen mustaherukkaviini

1½   kg   erittäin kypsiä mustaherukoita
2      l      punaviiniä
2      kg   sokeria
2½   dl    konjakkia

Huuhdo marjat ja murskaa niitä hieman. lisää viini ja anna tekeytyä 48 tuntia. Siivilöi ja lisää jokaista mehulitraa kohden 900g sokeria. Kiehauta sekoittaen ja keitä 5 minuuttia. Jäähdytä. Siivilöi ja lisää konjakki kokoajan sekoittaen. Säilytä huolellisesti suljetussa pullossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Fiiliksiä